تست هوش هیجانی شات
فوریه 22, 2022
تست هوش ریون
فوریه 22, 2022

اهمال کاری چیست؟

اهمال کاری اصطلاحی است که به حوزه رفتارگرایی تعلق دارد. به تعبیر ساده می توان این اصطلاح را تعلل کردن در کار ها و به تعویق انداختن آنها، به ویژه به تعویق انداختن کار های ضروری، بدون دلیل موجه، تعریف کرد.  نکته اینجاست که قبل از رواج این اصطلاح جدید، از اصطلاح Irrational Delay به معنای تأخیر غیرقابل توجیه کارها استفاده میشد. شکل گیری این اصطلاح در زبان فارسی هم عمر طولانی ندارد. به این ترتیب که کلمه اهمال از ریشه همل در ادبیات فارسی به معنای بی توجهی و غفلت به کار می رود، اما از ترکیب آن با کار + ی واژه جدیدی پدید آمد. در اصطلاح عامیانه، این واژه جدید زمانی به کار می رود که کاری ضروری را به تأخیر بیندازیم و یا به اصطلاح نادیده بگیریم تا کاری را که لذت بیشتری دارد انجام دهیم.
همان طور که گفتیم اهمال کاری مربوط به حوزه رفتارگرایی است، اما همراهی آن با «کار» رابطه عمیق آن را با عملکرد روزانه ما نشان می دهد. در واقع اهمال کاری نوعی اختلال رفتاری است به این معنا که می تواند عملکرد مطلوب ما را مختل کند. به همین دلیل مهم است که آن را بشناسیم، علل آن را بشناسیم و مهمتر از همه بررسی کنیم که آیا تعلل می کنیم یا نه و در نهایت برای رسیدن به بهره وری بهتر چه باید کرد.

دلایل اهمال کاری چیست؟

اغلب، اهمال کاری را مساوی با تنبلی میدانند، یا به سادگی تصور می کنند که علت اهمال کاری، تنبلی است. با این حال، اهمال کاری می تواند دلایل زیادی داشته باشد. گذشته از این دیدگاه سنتی، یکی دیگر از اشتباهات رایج این است که فرض کنیم اهمال کاری غریزی است و به طبیعت افراد بستگی دارد. این دیدگاه افراد را در صورتی که این تقسیم بندی نادرست باشد، به دو دسته اهمال کار یا غیر اهمال کار تقسیم می کند. در واقع، از دیدگاه فرویدی، همه انسان ها پتانسیل تنبلی را دارند.
فروید با ارائه نظریه ای به نام اصل لذت معتقد بود که همه مردم به طور غریزی ترجیح می دهند کارهای خوشایند انجام دهند و از کارهای دردناک دوری کنند. بر اساس این دیدگاه، اهمال کاری برای همه افراد طبیعی است.
توجه داشته باشید که طبیعی در اینجا یک صفت خنثی است. به این معنا که این گونه بودن برای مردم توصیه نمی شود. از دیدگاه فروید، واژه طبیعی در مقابل فرهنگ و تمدن قرار می گیرد. در واقع، به گفته فروید و روانکاوان فرویدی، افرادی که دوره رشد روانی خود را کامل نکرده و در یکی از مراحل رشد فروید باقی می مانند، اهمال کار تر هستند. به همین ترتیب، فروید معتقد بود که اهمال کاری در افرادی که پدر خود را در دوران رشد از دست داده اند بیشتر است.

دلایل دیگر اهمال کاری

سه دلیل دیگر برای اهمال کاری را می توان اینگونه فهرست کرد:
  • کمال گرایی
  • نداشتن تخمین مناسب از آینده
  • استرس زیاد
به طور خلاصه، بسیاری از افراد به دلیل داشتن روحیه کمال گرایی، انجام کار را تا زمانی که همه مقدمات فراهم شود، به تعویق می اندازند. نکته جالب اینجاست که کمال گرا های اهمال کار حتی پس از اتمام مقدمات نیز شروع به انجام کار نمیکنند. در واقع، از آنجایی که کار بسیار بزرگی است، آن را به زمان بهتری مؤکول می کنند. این نکته ما را به دلیل دوم راهنمایی می کند. طبق تحقیقات دن گیلبرت، روانشناس رفتاری، ما همیشه در تخمین آینده و رویدادهای احتمالی آن اشتباه می کنیم. در واقع اگر می دانستیم فردا چه احساسی داریم و چه اتفاقی برایمان می افتد، کار امروز را به فردا مؤکول نمی کردیم.
بسیاری از افراد نیز از دلیل سوم رنج می برند: استرس و اضطراب. همیشه باید به اندازه کافی نگرانی داشته باشید که در کار شما اختلال ایجاد نکند، اما نگرانی بیش از حد شما را فلج می کند. این چیزی است که باعث میشود کارها را به بعد مؤکول کنید.

عوارض اهمال کاری چیست؟

شاید در نگاه اول به نظر برسد که اهمال کاری فقط باعث می شود که اهمال کننده در کارش به تاخیر بیفتد و به نتیجه نرسد. خب، این بدترین اتفاقی است که به دلیل تعلل می افتد. به تعویق انداختن کار می تواند تأثیر مخربی بر روان شما داشته باشد و در نتیجه عملکرد شما را بدتر کند. به طور کلی، اهمال کار با این عوارض مواجه است:
  1. استرس
  2. اضطراب
  3. احساس گناه
  4. شرم
  5. ایجاد بحران
  6. کاهش سلامت

تست اهمال کاری یا چگونه اهمال کاری را بفهمیم؟

آیا شما هم اهمال کار هستید؟ خب، طبیعتا هیچ کس دوست ندارد یک ویژگی بد داشته باشد. حتی در این مورد، بسیاری از افراد این ویژگی را دوست ندارند و ترجیح می دهند به جای اهمال کار، تنبل خوانده شوند. برای اینکه فردی از این اختلال رفتاری رنج ببرد، باید سه ویژگی را با نرخ بالایی در رفتار خود داشته باشد:
  • انجام رفتاری که کارایی آنها را کاهش می دهد
  • به تعویق انداختن کارهای ضروری
  • به طور کلی تمایل به  به تعویق انداختن کارها داشته باشد

پرسشنامه اهمال کاری

برای آزمون اهمال کاری چندین روش علمی در قالب پرسشنامه معرفی شده است. معتبرترین و شناخته شده ترین پرسشنامه اهمال کاری توسط پیرس استیل، استاد دانشگاه کلگری کانادا معرفی شد. پرسشنامه اهمال کاری استیل به شرح زیر است:
  1. حتی زمانی که مصمم به انجام کاری هستم، انجام آن را به تعویق می اندازم.
  2. قبل از اینکه به تصمیمات نهایی برسم، زمان زیادی را روی مسائل بی اهمیت تلف می کنم.
  3. حتی زمانی که به یک ضرب الاجل نزدیک می شوم، اغلب وقت خود را صرف کارهای دیگر می کنم.
  4. حتی فعالیت های کم تلاش من که نیاز به کمی کار دارد نیز روزها به تعویق می افتد.
  5. معمولاً خودم را در حال انجام کارهایی می بینم که باید چند روز پیش انجام می دادم.
  6. مدام به خودم می گویم: فردا این کار را می کنم.
  7. خیلی وقت‌ها وقتی می‌خواهم کاری را شروع کنم، بی‌دلیل قبل از آن تأخیر ایجاد میکنم.
  8. من همیشه زمان کمی دارم.
  9. من کارها را به وقت خود انجام نمی دهم.
  10. من در رعایت مهلت تعیین شده برای انجام کارها خوب نیستم.
  11. به تعویق انداختن کارها به لحظه آخر در گذشته برای من هزینه مالی داشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *