دانستنی های مهم درباره ترس کودکان
جولای 14, 2019
برخی از اصول تربیتی کودک
آگوست 18, 2019

کلاس درس مدرسه

با شروع مدرسه، برخی از کودکان اضطراب واسترس زیادی را برای مدرسه رفتن دارند. در برخی از موارد این اضطراب از حد طبیعی فراتر می‌رود و موجب امتناع کودک از رفتن به مدرسه می‌شود. پدر و مادر نیز نگران وضعیت فرزندشان می‌شوند.

در اغلب موارد کودکان وابستگی زیادی به مادر و یا پدرشان دارند و رفتن به مدرسه را جداشدن از مادر و دردناک تلقی می‌کنند.  برابر پژوهش‌های میدانی و نظرسنجی‌های متعدد و معتبر حدود ٣/۵ درصد کودکان در سنین مدرسه اضطراب را تجربه می‌کنند و بر اساس تحقیقات انجام شده میزان این اضطراب در دختران بیشتر از پسران است.

اغلب کودکانی که تجربه‌ای از مهد کودک و یا کلاس‌های پیش دبستانی را ندارند و بلافاصله وارد کلاس اول می‌شوند بیشتر درگیر این ناراحتی هستند.

کودک ۵ تا ۶ سال وابستگی به مادر را تجربه کرده است و ورود به مدرسه را پایان وابستگی به مادر و پدر می‌دانند و دچار اضطراب می‌شوند. عدم آگاهی و آمادگی کودک پیش از مدرسه رفتن این مسئله را تشدید می‌کند.

اضطراب معمولا به صورت بهانه جویی و عدم اشتها به غذا و ناراحتی ظاهر می‌شود و کودک علاقه‌ای به رفتن به مدرسه را ندارد و برخی از علائم را در حین جدایی از والدین و رفتن به مدرسه نشان می‌دهد این علایم شامل: دل درد، معده درد، تهوع، سرگیجه و تپش قلب هستند.

مهمترین نکته پیدا کردن راه حل برای گریه‌هاست!

برخی بچه‌ها شرایط سخت‌تری برای رفتن به مدرسه دارند و ممکن است هفته‌‌ها برای رفتن به مدرسه گریه کنند و از شما خواهش کنند آنها را به مدرسه نبرید. بچه‌هایی هم هستند که با خوشحالی مدرسه را شروع می‌کنند اما بعد از ۳ هفته وقتی می‌خواهید از آنها جدا شوید شروع به گریه می‌کنند. بیشتر بچه‌ها اوقات خوبی را در مدرسه تجربه می‌کنند اما از تنها ماندن در مدرسه ناراحت می‌شوند. به نظر سنگدلی می‌آید که فرزند گریان‌تان را ترک کنید اما باید بدانید هر بچه گریانی بعد از چند دقیقه آرام می‌شود. صبوری و دلسوزی ممکن است کار دست‌تان دهد. با کودک صحبت کنید و آنچه موجب ترس او شده را باهم کشف کنید. شاید در همین کشف و شهودها تازه بفهمید تنها نگرانی کودک این است که نمی‌تواند کاپشنش را تنش کند. خب این را می‌توانید با هم تمرین کنید و به او بگویید اگر به مشکلی برخورد معلم آنجاست و می‌تواند کمکش کند. در برابر گریه‌های کودک مقاومت نشان دهید مثلا دوباره برنگردید و او را بغل کنید. حتی اگر برای شما هم سخت است که گریه‌های فرزندتان را ببینید هیچ وقت بدون خداحافظی او را ترک نکنید. ممکن است از اینکه او را با این حال ترک می‌کنید احساس گناه کنید ، شما می‌توانید به معلم کمک کنید و اطلاعاتی درباره آنچه می‌تواند کودک‌تان را آرام کند به او بدهید تا او توجه کودک را به خود جلب کند. به یاد داشته باشید این گریه‌ها همیشگی نیستند و کودک شما کم کم به معلم و روزهای مدرسه عادت خواهد کرد.

 

نکات مهم برای پیشگیری از اضطراب مدرسه

برخی از نکات مهم برای پیشگیری از اضطراب مدرسه را فهرست وار می‌آوریم که می‌تواند در برنامه‌ریزی برای کاهش اضطراب و در نهایت از بین بردن این مشکل در فرزندانتان موثر باشد، اگر چه این توضیح هم لازم است که پدر و مادرها ضمن جدی گرفتن این موضوع نباید وسواس‌های بیش از اندازه به خرج دهند:

– کودک در مهد کودک ثبت نام شود در هفته اول با کودک باشید و به تدریج که با محیط آشنا شد سعی کنید همراه کودک نباشید و به تدریج حضورتان را کم رنگ کنید.

_ برنامه خواب کودک را منظم کنید ، طوری که ساعت ۹ شب حتما به تختخواب برود و صبح ساعت مشخصی از خواب بیدار شود.

– کودک را با محیط و محوطه و کلاس‌های مدرسه آشنا کنید تا از ترس احتمالی کودک و اضطراب او پیشگیری  به عمل آید.

– تقویت روحیه اجتماعی در کودک برای جلوگیری از وابستگی از طریق مشارکت در بازی‌های گروهی با کودکان دیگر.

_ در هفته‌های پایانی تابستان خرید وسایل مدرسه را آغاز کرده و وظایف دانش‌آموزی را تمرین کنید .

رعایت این نکات می‌تواند به والدین در آرامش دادن به کودکانشان بسیار موثر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *