نوروفیدبک یا نوروفیدبک تراپی نوعی تمرین مغزی است. در این روش هر فرد جلوی کامپیوتر می نشیند و بدون استفاده از موس و کیبورد و صرفا به کمک امواج مغزی فعالیت هایی را در کامپیوتر انجام می دهد.
مغز قابلیت خود ترمیمی دارد کافی است تا از بخش آسیب دیده آگاهی پیدا کند،نوروفیدبک همچون آینه این کار را انجام می دهد. موارد کاربرد:درمان اختلال بیش فعالی،اختلال یادگیری،اضطراب،تقویت توجه و تمرکز و ….
نوروفیدبک (نوروفیدبک تراپی) چیست؟
یکی از روش های فرماندهی و آموزش نحوه فعالیت های مغز، نوروفیدبک یا همان نوروفیدبک تراپی می باشد. در روش نوروفیدبک، مغز انسان فعالیت ها را به صورت غیرمستقیم انجام می دهد. به عبارتی دیگر، در هر زمان فعالیت و عملکرد مغز به وسیله سنسورهای واحد اندازه گیری محاسبه می شود. یکی از مهمترین اهداف نوروفیدبک، تبدیل نوع عملکرد مغز به الگوریتم های بهتر می باشد.
نحوه عملکرد نوروفیدبک (نوروفیدبک تراپی) چگونه می باشد؟
در روش نوروفیدبک، بر روی پوست سر بیمار الکترود که نوعی از حسگرها می باشد، متصل می شود. می توان گفت ثبت عملکرد الکتریکی مغز و نشان دادن نتایج در فرم یک بازی کامپیوتری به شخص، مهمترین کاربرد و ویژگی الکترودها می باشد. این روش قطعا با استفاده از امواج مغزی انسان شکل می گیرد.
مبنای علمی درمان نوروفیدبک قابلیتی به نام نوروپلاستیسیتی مغز است.
نوروپلاستیسیتی (انعطاف پذیری عصبی) یعنی توانایی ای که مغز برای تغییر و سازگاری و ایجاد پترن ها و عادت های جدید دارد. این فرایند پویا به مغز اجازه میدهد در پاسخ به یادگیری، تجربه یا آسیب، ارتباطات و مسیرهای جدیدی ایجاد کند و در واقع سیم پیچی خود را تغییر دهد.
نوروفیدبک از این ویژگی بهره میبرد و به افراد اجازه میدهد مغز خود را مانند یک عضله، ورزش دهند تا به واسطه این ورزش ذهنی عادت ها و الگوهای مثبت جدیدی در مغز شکل داده شود. با گذشت زمان، این الگوهای جدید و سالمتر از امواج مغزی میتوانند غالب شوند و منجر به بهبود حالات ذهنی و عملکرد فردی شوند.
شما میتوانید جهت اطلاعات بیشتر نوروتراپی و رزرو وقت با مشاوران مرکز درمانی پیشرو به شماره ۷۷۷۲۹۸۱۶-۰۲۱ تماس بگیرید.
مزیت نوروفیدبک نسبت به درمان های دارویی
صحبتهای دکتر مددی دکتری نورو سایکولوژی (نورو تراپی)
برای آشنایی با کادر درمان مرکز مشاوره و نوروتراپی ذهن پیشرو اینجا کلیک کنید.
اختلالات قابل درمان با نوروفیدبک
- اوتیسم
- اختلال در خواب
- افسردگی و اضطراب
- هرگونه آسیب مغزی
- عدم توانایی در یادگیری
- تمرکز و تفکر
- میگرن و هرنوع سردرد
- سکته های عصبی
- نوع فعالیت انسان در هنر و ورزش
- وابستگی و اعتیاد
در صورت داشتن هرگونه ابهام و یا سوالی درباره بهترین مرکز نوروتراپی در شرق تهران در انتهای همین صفحه (بخش کامنت) سوالتان را مطرح نمایید. مرکز مشاوره پیشرو در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
تعداد جلسه های نوروفیدبک (نوروفیدبک تراپی)
روش های نوروفیدبک هر جلسه ممکن است نیم ساعت بین ده تا بیست جلسه طول بکشد. جایگذاری دقیق سنسورها در محلی ثابت و دقیق ممکن است اندکی زمان بر باشد. در اشخاص نتیجه نهایی نوروفیدبک متفاوت می باشد. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی در علم و تخصص نوروفیدبک یا نوروفیدبک تراپی، هر فرد معمولا در طی گذراندن تنها ۶ جلسه، به نتیجه دلخواه و پیدایش تغییر و تحولاتی در روند حالات روانی خواهد رسید با این حال تعداد جلسات نوروتراپی .
جالب است بدانید اکثر افراد باتجربه و متخصص در زمینه درمان با نوروفیدبک، برای اشخاصی که مبتلا به اتیسم و سندرم اسپرگر یا هرگونه اختلال شخصیتی می باشند، درمان روزانه نوروفیدبک(نوروفیدبک تراپی) را پیشنهاد می کنند.
آیا درمان با نوروفیدبک درد دارد؟
این تفکر اشتباه می باشد. قرار گرفتن الکترودها بر روی پوست سر شخص جهت گرفتن امواج مغزی صورت می گیرد. در روش نوروفیدبک با به کارگیری یک کلاه و نوزده سنسور انجام می شود. امکان دارد اندکی زمان ببرد و تنها تحمل این کلاه اندکی سخت می باشد.
مزایای نوروفیدبک (نوروفیدبک تراپی)
- روش درمانی مطمئن و بدون درد
- قابلیت تحمل بیشتر کودکان در نوروفیدبک
- ایجاد تناسب و افزایش تنظیم تمام عملکردهای مغز
- عدم استرس و ترس نشان دادن در افراد بیمار و کودکان
- کسب موفقیت بالاتر در درمان با نوروفیدبک
- افزایش ماندگاری در عملکرد بهتر مغز در روش نوروفیدبک
- عدم داشتن عوارض فیزیکی در مقایسه با دیگر روش های درمانی
جمع بندی
نوروفیدبک یک روش درمانی غیرتهاجمی است که به افراد کمک میکند تا بدون استفاده از دارو، عملکرد مغز خود را بهبود دهند. در بهترین مرکز نوروفیدبک، نوروتراپیست با کمک مراجع، به تغییر فعالیت امواج مغزی پرداخته و از این طریق الگوهای فکری و رفتارها را اصلاح میکند. مراجعان باید تکنیکهای یاد گرفته شده را نه تنها در جلسات درمان، بلکه در محیطهای کاری و تحصیلی و زندگی واقعی نیز تمرین کنند. هرچند نوروفیدبک تراپی معجزه آسا نیست، اما برای بسیاری از افراد فرصتی را برای ایجاد تغییرات مثبت و پایدار فراهم کرده است.