اهمیت ارتقاءهوش هیجانی در کودکان

به توانایی افراد در شناخت و کنترل احساسات شخصی خود و دیگران و همچنین استفاده از این توانایی برای تصمیم گیری بهتر، تفکر خلاقانه، انگیزه بخشیدن به خود و دیگران، لذت بردن از سلامتی و روابط بهتر و زندگی شادتر، «هوش هیجانی» می گویند.

تحقیقات نشان می دهد که هوش هیجانی، بهترین پیشگوی دست آوردهای آینده کودک است. همچنین بسیاری از مردم بر این باورند که هوش هیجانی، بیشتر از ضریب هوشی و مهارت های فنی، به موفقیت کودکان کمک می کند ایجاد روابط هیجانی مناسب نیازمند مهارت های هوش هیجانی است . این هوش بیشتر از آنکه با توانایی های عقلانی مانند استدلال کردن یا اطلاعات عمومی بستگی داشته باشد با احساسات ما مرتبط است. کسی که هوش هیجانی بالایی دارد احساسات خود را بهتر می شناسد و بهتر می تواند آنها را مدیریت کند و بهتر با دیگران ارتباط برقرار می کند.

بر اساس پژوهش های روان شناختی پیش بینی قابل اعتمادی برای موفقیت تحصیلی، سلامت روانی، انتخاب های درست، ریسک رفتاری، زندگی خانوادگی سالم و … می باشد.

در بیان اهمیت و ضرورت فراگیری مهارت های هوش هیجانی همین بس که در مدارس برخی کشورهای توسعه یافته آموزش این مهارت ها جزو برنامه رسمی آموزش و پرورش شده است.