
تست هوش وکسلر
می 7, 2018
قصه درمانی
می 7, 2018
هویت جنسی در کودکان
کنجکاوی در مورد مسائل جنسی از مواردی که بسیاری از والدین در مواجهه با آن دچار آشفتگی می شوند . لازم ذکر است که پرسش کودکان در این زمینه صرفا کنجکاوی است و با مفاهیم روانی جنسی دوران بزرگسالی کاملا متفاوت است. مشخصا، آشنا بودن والدین با روند رشد روانی جنسی کودکان و نحوه برخورد با آن ، در تحکیم تعامل با فرزندان و گذر از این مرحله بسیار کمک کننده است و از بدو تولد تفاوتهای جنسیتی به وضوح آشکار می شود .روند رشدی جنسی کودکان دارای بعد روانی و بعد جسمی است و بعد از دوره ی نوزادی رشد جنسی عمدتا به مرحله روانی رشد متمرکز است.
اصول اساسی در تربیت جنسی کودکان
در مواجهه با سوالات کودکان هیچگاه دروغ نگویید و پنهان کاری نکنید . زیرا این امر موجب می شود کودکان نسبت به حقیقت بدگمان شوند و اعتمادشان از بین برود در نتیجه از منابع دیگری که هیچ اعتبار و مدیریتی ندارد استفاده می کنند. در نظر داشته باشید که پنهان کاری شما باعث می شود که کودک ، در معرض آسیب سوء استفاده قرار گیرد.
همیشه سوالات کودک را با توجه به سن و متناسب با سوالات او پاسخگو باشید.
رفتار مناسب با کودکان در مورد مسائل جنسی
اصولا کودکان از روی کنجکاوی به آلت خود دست می زنند یا سوالاتی را می پرسند و ممکن است بارها این کار را تکرار کنند که در مواجهه با این رفتار کودکان باید آرامش خود را حفظ کنید و به هیچ وجه با خشونت و عصبانیت یا دعوا با آنها برخورد نکنید. از او در مورد اندامهای بدنش سوال کنید به این صورت که اسامی اعضای بدن خود را بگویید و توجه او را به سایر اندامش جلب کنید.
بهترین روش دیگر این است که باید کاری کنید که فرزندتان در معرض این رفتارها قرار نگیرد. بطور مثال تصاویری که مربوط به مسائل جنسی است و عامل تحریک و کنجکاوی می شود را در معرض دید کودک قرار ندهید. کودکان معمولا تا سن ۲ سالگی اعضای بدن خود را می شناسند بنابراین در مورد کارکردهای اعضای بدن با او حرف بزنید و از طریق روش علمی برای او توضیح دهید.
موثرترین روش در رفتار با کودک و تربیت جنسی کودکان
می توان گفت از موثرترین روش ها ، پرت کردن حواس کودک است و اگر کودک ۲ یا ۳ ساله است تلاش کنید ذهن او را معطوف فعالیت دیگر کنید و اگر در سنین بالاتر است به او بگویید که نباید دست به اندام تناسلی خود بزند.
با کودک خود قهر یا برخورد تند نکنید و او را از پرسیدن منع نکنید و بیشتر او را با مسائل جنسی آشنا کنید . باید پاکسازی داشته باشید و مراقب باشید که فرزندتان از سوی همسالان دچار انحراف نشوند پس بهتر است که جایی که حضور دارند را کنترل کنید بخصوص کودکانی که ۴ یا ۵ ساله هستند را تنها نگذارید و در نظر داشته باشید که به گونه ای رفتار نکنید که متوجه کنترل از سوی شما شوند.
در شرایطی که رفتار نامناسبی در کودک خود مشاهده کردید و نوع برخورد با او را نمی دانستید با دعوا وخشونت با کودک رفتار نکنید و سعی کنید با یک متخصص روانشناس کودک مشورت کنید تا در نحوه تربیت کودک خود موفق شوید.
همچنین بخوانید: مرکز مشاوره کودکان در شرق تهران