در سال های اخیر اختلافات زناشویی بسیار زیاد شده است و آمار جدایی و طلاق روز به روز در حال افزایش است. اگر به تاریخچه ی زوج درمانی و راه کارهای به کار گرفته شده در این روش نگاهی بیندازیم خواهیم دید که افرادی که دچار اختلافات شدید خانوادگی بودند و خود به تنهایی قادر به حل مشکلات، تعارضات و کشمکش های میان خود نبودند و خواهان ارتقای ارتباط خود با همسر بودند راهکارهای مشاوره خانواده برای آن ها نتیجه های مثبت داشته است و توانسته اند با نگاهی واقع بینانه تر راه حل مشکلات خود را پیدا کنند.
افرادی که به مشاوره خانواده در خصوص حل اختلافات زناشویی مراجعه می کنند می خواهند که مشکلات آن ها به ساده ترین روش حل شود و صد البته متخصصان این زمینه نیز تمام سعی خود را بر انتخاب شیوه های نوین و ساده به کار می برند. در زیر تمام آنچه در خصوص زوج درمانی باید بدانید را توضیح می دهیم.
آیا می دانید زوج درمانی چیست و در چه مواقعی کاربرد دارد؟ زوج درمانی به زبان ساده یعنی به کارگیری روش های مدرن برای از بین بردن مشکلات بین افراد است. درمانگران با صحبت کردن و تمرکز بر روی مشکلات سعی می کنند تا تکنیک های لازم برای بهبود رابطه را پیدا کنند. این روش فقط مختص زوجین نمی باشد بلکه افرادی که در شرف ازدواج هستند می توانند با مراجعه به مشاور با تمام تکنیک ها آشنا شوند. از مهمترین کارکردهای زوج درمانی شامل درک متقابل افراد از همدیگر، شناخت کافی در مورد همدیگر، کمک به افراد در صورت تمایل به تغییر رفتار و … می باشد.
در وهله ی اول هدف زوج درمانی افزایش اعتماد زوجین به همدیگر است تا بتوانند در برترین شرایط ممکن همدیگر را یاری کنند.سپس اگر زوجین تضاد رفتاری داشته باشند به آنها نحوه ی درست اعتراض به رفتار را بدون آسیب به روح و جسم فرد آموزش می دهد. از دیگر اهداف روش زوج درمانی حل تعارضات و دوگانگی ها از طریق آموزش و یاد دادن روش های مؤثر، آموزش نحوه بازگو کردن انتظارات و توقعات افراد، آموزش تأمین نیازهای اساسی برای رابطه جنسی و عشق و احساس ، آموزش گسترش تمایلات جنسی مناسب و آموزش نزدیکی فیزیکی می باشد تا عشق و علاقه را در بین زوجین مستحکم تر کند.
رفتن پیش مشاور زوج درمانی قبل و بعد از ازدواج یکی از مهمترین تصمیمات افراد در طول زندگی می باشد چون رابطه ی مستقیمی با آینده ی افراد دارد. اگر افراد بر سر مسائل مهمی نظیر تفاوت های فرهنگی، عقیدتی، مالی، تحصیلی، مشکلات ازدواج و روابط احساسی و عاطفی دچار اختلاف شوند می تواند به مراکز مشاوره با مجرب ترین مشاورین مراجعه کنند تا تکنیک های مؤثر و کاربردی جهت رفع و کنار آمدن با تفاوت را به آن ها آموزش دهند.
مراکز مشاوره های روان شناسی ابتدا شرایط خانواده را می سنجند و سپس شناخت مرد و زن از یکدیگر را بررسی می کنند و با گفتگو درمانی ریشه مشکلات را شناسایی می کنند. از تکنیک های رایجی که در این مشاوره بیشتر کاربرد دارد تغییر در چگونگی رفتار و واکنش هر یک از افراد نسبت به یکدیگر در طول رابطه است.
همانطور که گفته شد زوج درمانی نوعی روان درمانی می باشد که توسط درمانگر که روان شناس یا مشاوره خانواده و ازدواج است و تجربه ی بالینی دارد انجام می شود. این مشاوره کمک می کند تا شما بتوانید کنترل روابط عاشقانه خود را به نحو احسن حفظ نموده و اختلاف هایتان را با مداخلات درمانی بهبود ببخشید. در موارد زیر نیاز دارید که به مشاوره خانواده مراجعه کنید.