مرکز کار درمانی در شرق تهران (تهرانپارس)
نوامبر 18, 2023
بهترین مرکز مشاوره پیش از ازدواج
بهترین مرکز مشاوره قبل از ازدواج در شرق تهران (تهرانپارس)
نوامبر 30, 2023

روان درمانی چیست؟ چه کسانی باید روان درمانی را امتحان کنند؟ روان درمانی چقدر طول می کشد؟

بسیاری از افراد هنگامی که شروع به روان درمانی می کنند ممکن است سوالات زیادی در ذهنشان به وجود آید و برای درمان دچار تردید بشوند، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات را دریافت کنید.

در واقع روان درمانی، کمک رساندن به اشخاصی است که دارای هرگونه بیماری روانی یا اختلال های احساسی و عاطفی می باشند. مزیت های روان درمانی، درمان وسواس، استرس و افسردگی می باشد. همچنین کمک می کند تا روش های درمان سریع تر پیش رود و همچنان علائم مشکل ساز را مدیریت و کنترل می کند. روان درمانی روش های گوناگونی دارد. قابل ذکر است که در کنار آن، از دیگر روش های درمان و یا داروهای متنوع استفاده نمود.

روان درمانی چیست؟

روان درمانی به مجموعه تکنیک هایی گفته می شود که برای درمان اختلالات روانی، هیجانی، انواع اختلالات شخصیت، اعتیاد، ناهنجاری های رفتاری و سازگاری و… به کار گرفته می شود. سایکوتراپی انواع مختلفی دارد و با توجه به اختلال فرد، روان شناس تشخیص می دهد که چه شیوه ای را به کار بگیرد. این درمان ابتدا با گفتگو شروع می شود و درمانگر با ارزیابی و بررسی سوابق فرد، بررسی عواطف و احساسات فرد درمان را ادامه می دهد تا ریشه مشکلات روانی را پیدا کند و بعد تصمیم به شیوه ی درمان بگیرد.

 در صورت داشتن هرگونه ابهام و یا سوالی درباره روان درمانی در انتهای همین صفحه (بخش کامنت) سوالتان را مطرح نمایید. مرکز مشاوره پیشرو در اولین فرصت پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

 آیا روان درمانی فایده ای هم دارد؟

شاید برای بیشتر افراد، روان درمانی جا نیفتاده باشد و هنوز هم برای درمان اختلالات روانی خود نقش روان درمان را نادیده بگیرند. ذهنیت اینکه افرادی که  به روانشناس مراجعه می کنند دیوانه هستند نیز متاسفانه هنوز هم در جامعه ما وجود دارد و این ذهنیت مانعی برای افرادی است که از اختلالات روانی رنج می برند و نمی توانند برای درمان مراجعه کنند. اگر افراد اطمینان حاصل کنند که از طریق روان درمانی ۷۵ درصد مشکلات آن ها حل می شود و می توانند به زندگی بهتری دست پیدا کنند، قطعاً بدون توجه به حرف دیگران این روش را شروع می کنند. در ادامه قصد داریم تا بیشتر با روان درمانی و تأثیرات مثبتی که در درمان افراد مبتلا به اختلالات روانی دارد بپردازیم.

 مزایای روان درمانی

همانطور که در متن فوق اشاره کردیم طی تحقیقات انجام شده محققان به این نتیجه رسیدند که ۷۵ درصد از افرادی که با کمک درمانی مشکلات خلقی خود را برطرف کردند روز به روز این توانایی را پیدا کردند که بهتر عمل کنند و حال روحی خوبی را تجربه کنند.

علاوه بر آن حل مشکلات ایجاد شده در روان احساسات و رفتارهای شما را بهبود می‌بخشد و به ایجاد تغییرات مثبت در مغز و بدن ختم می‌شود. از مزایای دیگر این تکنیک دمانی می‌توانیم موارد زیر را در نظر بگیریم:

  • کنترل افکار منفی
  • مشکلات پزشکی کمتر
  • کاهش ناتوانی های گذشته
  • افزایش رضایت شغلی و زندگی
  • کاهش روزهای بیماری و ناخوش احوالی
  • افزایش حس امید به زندگی و مثبت اندیشی
  • درمان احساسات منفی مانند اضطراب، افسردگی، خشم، ترس و …

جهت بهره مندی از مزایای روان درمانی با مرکز مشاوره پیشرو به شماره ۷۷۷۲۹۸۱۶-۰۲۱ تماس بگیرید.

 اهداف روان درمانی

زمانی که شما از مشکلات روانی رنج می برید بهترین کار این است که با روان درمانی به رفع این مشکلات بپردازید. شما با استفاده از این شیوه ی درمانی یاد می گیرید که چگونه اتفاقات گذشته را درک کنید و اتفاقاتی که باعث تأثیرگذاری بر روی اخلاق و رفتار شما هستند را درک کنید و آن را با زمان حال تطبیق دهید. ممکن است بعضی عکس العمل ها در زندگی مشکلاتی را برای شما به وجود بیاورد که با کمک مشاور با این دسته از پاسخ ها آشنا می شوید و سعی می کنید که شیوه های تغییر و حذف آن ها را یاد بگیرید.

به طور کلی اهداف سایکوتراپی شامل تغییر الگوهای آسیب زای رفتاری، بهبود احساس ارزشمندی و حل و فصل تعارض ها می باشد. ممکن است فرد در جلسات ابتدایی با اندکی استرس، تنش و عصبانیت همراه باشد که درمانگر می تواند شیوه هایی را به کار بگیرد که اعتماد فرد را جلب کند و شخص در کنار روانشناس احساس آرامش داشته باشد و بتواند مشکلات خود را رک و صریح بیان کند.

 انواع روش های روان درمانی

همانطور که گفته شد در جلسات مشاوره روان درمانی ابتدا باید مشکل فرد تشخیص داده شود و پس از ریشه یابی درمان مناسب را شروع کرد در زیر انواع درمان هایی که در قالب درمان روان شناختی هستند را بیان می کنیم.

درمان شناختی رفتاری (CBT)

بعضی از افراد نگرش غیر واقعی نسبت به خود، دنیا و آینده دارند و روش های فکری نادرستی را دنبال می کنند. با کمک درمانگر می توان به این نگرش ها پایان داد و الگوهای رفتاری و فکری جدیدی را پیدا کرد تا به زندگی سالم تر و بهتری دست پیدا کرد.

درمان شناختی رفتاری معمولا در جلسات فردی یا گروهی انجام می‌شود و در هر جلسه، درمانگر به فرد کمک می کند تا الگوهای فکری و رفتاری خود را شناسایی کند و آنها را با افکار و رفتارهای سالم تری جایگزین کند.

درمان بین فردی (IPT)

این تکنیک درمانی به افراد کمک می‌کند تا مسائل زیر بنایی بین فردی را که برایشان مشکل ساز شده است را مانند غم و اندوه، تغییر در نقش های اجتماعی یا درگیری با افراد مهم زندگیشان یا سایر مشکلات به وجود آمده با دیگران را درک کنند و از روش های سالم تری برای ابراز احساسات و نحوه ارتباط گیری با دیگران استفاده کنند.

درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد

این تکنیک به فرد کمک می‌کند تا احساسات و افکار خود را به خود آگاه بیاورند و آن را بپذیرند. علاوه بر آن به شما این امکان را می‌دهد تا آماده تغییرات باشید و توانایی شما را برای رو به رو شدن و سازگاری با موقعیت های چالش بر انگیز تقویت می‌کند.

روانکاوی

در این شیوه سعی می شود تا به شناخت محرک های زیر بنایی افراد پرداخته شود و هدف رهایی یافتن از احساسات سرکوب شده است. تعداد جلسات در روانکاوی باید کاملاً دقیق باشد و درمانگر با بررسی الگوهای رفتاری سعی می کند بفهمد که چه الگوهایی بر روی روابط عاطفی، اجتماعی فرد تأثیر گذاشته است.

درمان روان پویشی

در این روش درمانگر با استفاده از گفته های فرد یا همان تداعی آزاد پی به احساسات ناخودآگاه می برد و آن ها را تعبیر و تفسیر می کند. درمانگران روان پویشی معتقدند که تجربیات گذشته، روابط اولیه و احساسات سرکوب شده می توانند بر رفتار و احساسات ما در حال حاضر تأثیر بگذارند.

جهت دریافت نوبت برای روان درمانی با مرکز مشاوره پیشرو به شماره ۷۷۷۲۹۸۱۶-۰۲۱ تماس بگیرید.

 چه زمانی نیاز به روان درمانی دارید؟

تصور بیشتر افراد این است که زمانی که با مشکلات روانی درگیر شدند روان درمانی را انتخاب کنند. طبق بررسی هایی که انجام شده است با افزایش سن مبتلا شدن به اختلالاتی نظیر اضطراب، افسردگی و … بیشتر می شود.

علاوه بر مشکلات روانی بعضی از افراد ممکن است در موقعیت هایی نظیر داشتن بیماری جدی، کاهش وزن، ترک سیگار، از دست دادن شغل، مرگ عزیزان، مشکلات مربوط به روابط عاطفی و … قرار بگیرند که در این صورت کمک گرفتن از درمانگر می تواند تا حدودی از بار این مشکلات بکاهد و به افراد کمک می کند تا بتوانند با موقعیت های مختلف زندگی بیشتر کنار بیایند.

در صورت تجربه احساسات منفی و تغییر حالت خلقی بهتر است به یک روانشناس خبره مراجعه کنید تا بتوانید به بهترین شیوه از شر این مشکلات خلاص شوید

اهمیت استفاده از دارو در روان درمانی

استفاده از روان درمانی و تأثیرات مثبت آن ثابت شده می باشد و فرد و اطرافیان در طول زمان درمان متوجه تغییرات رفتاری و شخصیتی فرد و مؤثر بودن درمان می شوند. گاهی اوقات ممکن است روان درمانی به تنهایی برای برخی از افراد موثر نباشد که در این شرایط متخصصان سلامت روان مصرف دارو را به عنوان یک درمان کمک کننده برای شخص در نظر می‌گیرند.

شاید بیشتر افراد نگران وابستگی به دارو یا ابتلا به عوارض آن را داشته باشند؛ ولی اگر تجویز دارو طبق نظر درمانگر باشد این دغدغه کم خواهد شد و نباید نگرانی در این زمینه داشته باشید. داروهایی که در روان شناختی بیشتر استفاده می شوند، در ۶ دسته طبقه بندی می شوند که شامل داروهای ضد اضطراب، داروهای ضد روان پریشی، داروهای محرک، داروهای تثبیت کننده ی خلق، داروهای ضد افسردگی و آرام‌بخش ها می باشد.

 تعداد جلسات روان درمانی

جالب است بدانید که جلسه های درمانی به شکل های گوناگونی برگزار خواهد شد از جمله:

نحوه برگزاری جلسه های روان درمانی ممکن است هفته ای یک بار صورت بگیرد و زمان آن هم بین نیم ساعت یا ۵۰ دقیقه طول بکشد. شرکت در جلسه های روان درمانی متناسب برای تمامی سنین می باشد و هیچ محدودیت سنی ندارد. جلسات روان درمانی برای افراد گوناگون می باشد. به این معنی که برای برخی ممکن است کوتاه مدت و برای برخی بلند مدت انجام شود. بعضی از مشکلات و اختلالات از جمله مشکلات شخصیتی ممکن است به درمان دراز مدت طول بکشد.

جهت اطلاع از تعداد جلسات روان درمانی در مرکز مشاوره پیشرو با شماره ۷۷۷۲۹۸۱۶-۰۲۱ تماس بگیرید.

 تفاوت مشاوره و روان درمانی در چیست؟

بسیاری از افراد بر این باورند که مشاوره و روان درمانی با یک روش یکسان انجام می‌شود و یک مفهوم را می‌رساند؛ در اصل افراد این دو روش را به معنای گفتگو درمانی با یک متخصص سلامت روان برای برطرف کردن مشکلات یا درمان ناراحتی های روان تفسیر می‌کنند.

باید توجه داشته باشند که روان درمانی به صورت اختصاصی به مسائل عاطفی، رفتاری و مسائل ذهن می‌پردازد و معمولا یک درمان طولانی مدت است که تلاش می‌کند تا بینش وسیع تری نسبت به مسائل فردی به دست آورد و درنهایت به سلامت روان فرد کمک کند. اما مشاوره یک روش درمانی مختصر است که مسائل خاصی مانند روابط زناشویی، خانواده، تحصیل و … را مورد هدف قرار می‌دهد و به افراد برای بهبود عملکردشان راه حل ارائه می‌دهد.

انتخاب بین مشاوره و روان درمانی به نیازهای فردی فرد بستگی دارد. اگر فرد با یک مشکل خاص مواجه است که می خواهد آن را در کوتاه مدت حل کند، مشاوره ممکن است یک گزینه مناسب باشد. اگر فرد با یک اختلال روانی دست و پنجه نرم می کند که نیاز به درمان طولانی مدت دارد، روان درمانی ممکن است یک گزینه مناسب باشد.

 روان درمانی چقدر طول می کشد؟

عوامل متعددی روی مشخص کردن تعداد جلسات روان درمانی تاثیر خواهد گذشت از جمله:

  • میزان و شدت علائم
  • مدت زمان داشتن علائم
  • سرعت پیشرفت هر گونه علائم
  • میزان تجربه کردن استرس و تنش
  • چارچوب های مرتبط درباره بیمه و هزینه

 با این حال طی تحقیقات انجام شده، روان درمانی برای درمان علائم حاد به ۶ تا ۸ جلسه درمان و برای علائم مزمن به ۱۴ جلسه درمانی نیاز است تا بتوان به نتایج مطلوبی رسید.

به نقل از سایت www.talkspace.com معمولا اکثر مراجعین روان درمانی بعد از ۳ ماه احساس بهتری را تجربه می‌کنند. همچنین افرادی که دچار افسردگی و اضطراب هستند پس از بازه های زمانی کوتاه تر و طولانی تر (۱ تا ۲ ماه و ۳ تا ۴ ماه) به طور قابل توجهی بهبود پیدا می‌کنند.

 the majority of psychotherapy clients report feeling better after 3 months; those with depression and anxiety experience significant improvement after short and longer time frames, 1-2 months & 3-4.

 راحتی و صادق بودن با درمانگر در جلسات روان درمانی

هر چه قدر بیمار با پزشک و یا درمانگر خود، احساس راحتی و صمیمیت بیشتری برقرار کند، جلسات روان درمانی کاربردی تر و مفیدتر برگزار خواهد شد. بیمار نیازمند این است که بدون در نظر گرفتن احساس ترس و خجالت نوع مشکل، اختلال و نابسامانی های به وجود آمده در شخصیت و رفتارش، با درمانگر خود در میان بگذارد.

کاربرد روان درمانی چیست؟

  • اسکیزوفرنی
  • مشکلات افسردگی
  • اعتیادهای شدید به مخدرها
  • مشکل و اختلالات شخصیتی
  • نابسامانی های اضطرابی از جمله: فوبیا، وسواس، پانیک
  • اختلال در اشتهای فرد که جنبه عصبی دارد (پرخوری یا بی اشتهایی)

اگر شما هم نیاز به روان درمانی دارید جهت تعیین وقت با مرکز مشاوره پیشرو به شماره ۷۷۷۲۹۸۱۶-۰۲۱ تماس بگیرید.

 آیا روان درمانی خطرناک است؟

اگر فکر کنید که روان درمانی ممکن است برای فرد خطرناک و عوارضی را برای او به همراه داشته باشد، سخت در اشتباهید! روان درمانی نه تنها کمک به بهبود شرایط روحی شما می‌کند بلکه می‌تواند بسیاری از مشکلات جسمی شما را که ناشی از خلق و خو منفی بوده را مانند معده درد و … را درمان کند!

با این حال توصیه ای که داریم، برای درمان مشکلات خلقی از مراجعه به روانشناسان زرد و افرادی که در این زمینه علم کافی را ندارند پرهیز کنید؛ چرا که روان درمانی نیازمند تجربه و علم بالاست و در صورت عدم مراجعه به متخصص روان ممکن است به سایر مشکلات دچار شوید.

مراجعه به متخصصان سلامت روان ممکن است به دلیل اشتراک گذاشتن تجربیات و خاطرات ناراحت کننده، احساسات منفی را تجربه کنید اما بعد از تکمیل جلسات درمانی از ناراحتی های ایجاد شده و اختلالات روانی که تجربه کردید رها خواهید شد.

بیشترین بهره را از روان درمانی ببرید!

برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از روان درمانی بگیرید بهتر است به  مراحل زیر توجه کنید:

  • در روان درمانی نباید انتظار نتایج فوری را داشته باشید؛ زیرا کار بر مسائل روحی و عاطفی دشوار است و به چندین جلسه درمانی نیاز دارد.
  • روان درمانی زمانی موثر است که شما به صورت فعال در تصمیم گیری ها شرکت کنید و نظر خود را بدهید. با درمانگرتان اهداف را تعیین کنید و پیشرفت را در طول زمان بسنجید.
  • مطمئن شوید که با درمانگر خود احساس راحتی می‌کنید. اگر این حس را ندارید یا معذب هستید بهتر است به سراغ درمانگر دیگری بگردید یا از او بخواهید تا شما را به یک درمانگر دیگر ارجاع دهد.
  • ممکن است برخی از افراد در طی این مسیر انگیزه خود را از دست بدهند و به فکر صرف نظر کردن از جلسات روان درمانی بی افتند. اما باید بدانید انجام این کار روند بهبودی شما را مختل و پیشرفت در درمان را کند می‌کند. پس بهتر است تمام جلسات را شرکت کنید.
  • با درمانگر خود صادق باشید و تمامی مشکلاتی را که رخ داده است به او بگویید. روان درمانی زمانی اثر بخش است که شما بدون سانسور مشکلات خود را بیان کنید. در صورتی که به دلیل تجربه احساسات دردناک، برخی از مسائل را به دلیل ترس یا خجالت از واکنش درمانگرتان موضوع را بیان نمی‌کنید بهتر است به او اطلاع دهید.
  • اگر درمانگر از شما می‌خواهد که افکار خود را در یک دفتر بنویسید یا مهارت های مقابله را در خارج از جلسات درمانی خود تمیرین کنید حتما این تکالیف را انجام دهید. زیرا به شما کمک می‌کند تا آنچه را که در جلسات درمانی خود آموخته اید را به کار ببرید.

بهترین مرکز روان درمانی در تهران

اگر از مشکلات روان رنج می‌برید و این موضوع اختلالاتی را در روند زندگی شما ایجاد کرده، انتخاب یک رواشناس ماهر و متخصص به شما کمک خواهد کرد تا از شر این اختلالات خلقی رها شوید. وقتی صحبت از سلامت روان به میان می‌آید مرکز مشاوره پیشرو آماده خدمت رسانی به شما هم میهنان عزیز است تا به بهترین نحو و با کمک روانشناسان خبره و متخصص در این زمینه مسائل ناراحت کننده ای که از آن رنج می‌برید را درمان کند. شما می‌توانید در صورت تمایل برای نوبت گیری یا مشاوره بیشتر در این زمینه از طریق شماره های مندرج در سایت با ما در تماس باشید.

شما می‌توانید جهت روان درمانی با مشاوران مرکز درمانی پیشرو به شماره ۷۷۷۲۹۸۱۶-۰۲۱ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *